Keukens & Keukenrenovatie

Uw keuken weer als nieuw !

Keukenfronten

Heel bepalend in uw keuken zijn de fronten. Deze bepalen de sfeer in uw keuken en daarnaast maakt ook de materiaalkeuze een verschil. Er is keuze in verschillende materialen en afwerkingen. 

Materiaalsoorten keukenfronten
Er zijn vier soorten materiaal te onderscheiden die het meest worden toegepast. Spaanplaat, MDF, massief hout en kunststof. Stevige materiaalsoorten, bestendig tegen intensief gebruik, vocht en warmte. Andere niet zo vaak toegepaste materialen voor keukenfronten zijn glas en RVS.

Spaanplaat
Spaanplaten zijn qua structuur ruw en hebben grotere vezels dan MDF. Dit materiaal is erg voordelig en heeft toch een erg goede kwaliteit.

Keukenfronten van MDF
MDF is een van de meest gekozen materialen dankzij haar gladde en fijne structuur en betaalbare prijs. De kwaliteit hiervan is uitstekend. 

Massief hout
Massief hout zegt het al; deze fronten bestaan enkel uit hout. De houtsoorten hierin zijn heel gevarieerd zoals eiken, beuken, mahonie, Afrikaans wengé en meer.

Kunststof
Kunststof is een materiaal die niet veel wordt gebruikt als keuken maar omdat het niet een natuurlijk materiaal is, kan deze in iedere vorm gegoten worden. Dit materiaal wordt ook gebruikt voor werkbladen. Bijvoorbeeld in een strakke witte keuken met een strak wit blad.


Afwerking keukenfronten
Afgezien van de verschillende materiaalsoorten zijn er ook verschillende afwerkingen op het gebied van kleur en structuur. Hieronder vindt u een korte uitleg van enkele opties

Lak
Hoogglans lak is veel toegepast in moderne en design keukens. Hierin zijn vele kleuren denkbaar van grijs tot paars. Helaas iets minder krasbestendig dan een andere afwerking, maar ideaal om schoon te houden.

Fineer
Een dunne fineerlaag wordt opgeplakt ter bedekking, geschikt voor spaanplaat of MDF. Dankzij deze eenvoudige afwerking zijn tal van mogelijkheden op kleur en dessin gebied mogelijk. Van alle kleuren van de regenboog tot een houtdessin of metalen uitstraling.

Folie
De uitstraling van lak kan ook behaald worden met een goedkoper folie keukenfront, die zelfs meer krasbestendig is. Het materiaal is wel gevoeliger voor warmte en vocht en gaat minder lang goed mee als een duurdere afwerking.

Kunststof
Bij een kunststof keukenfront wordt een laminaat of melamine afwerking op het materiaal aangebracht. Deze kan net als fineer in tal van kleuren en dessins worden aangebracht.

Spuiten
Bij keukenrenovatie is het mogelijk om de keukenfronten te laten spuiten. Dit kan als het front nog in goede staat is maar de laklaag laat los. Door deze laag eraf te halen kunnen wij de fronten spuiten waarna de fronten er weer als nieuw uitzien.