Keukens & Keukenrenovatie

Uw keuken weer als nieuw !

Kranen

Eén van de meest gebruikte producten in de keuken is de kraan. Het is dus belangrijk hier een goede keuze in te maken. Er zijn vele soorten mogelijk met verschil in stijl en kwaliteit. De kraan kan worden geplaatst op het werkblad of op de spoelbak. Bij een dubbele spoelbak komt de kraan altijd in het midden op de bak. Er is keuze in materialen als chroom, messing, RVS , koper of brons. Tegenwoordig hebben bijna alle kranen een keramisch binnenwerk wat minder gevoelig is voor kalkaanslag en slijtage.
  
Mengkranen
Deze kraan heeft twee knoppen of hendels, één voor warm en één voor koud water. Het water kan tot de gewenste temperatuur en hoeveelheid water worden gebracht door warm en koud water te mengen. Di t soort kranen passen goed bij klassieke of landelijke keukens.
  
Eéngreepskranen
Dit soort kranen heeft één hendel of draaiknop voor de bediening. Er zijn kranen waar alleen heet water of alleen koud water uit komt. De meest gebruikte kranen is die met één hendel waarmee warm en koud water wordt verkregen. Met één beweging van de hand wordt de kraan in de juiste stand gezet voor de gewenste temperatuur en hoeveelheid water. De hoek van de hendel is belangrijk voor de snelheid waarmee het water vloeit. Hoe groter de hoek hoe rustiger en preciezer het water stroomt. Bij een korte hoek stroomt het water sneller.
 
Electronische of sensorgestuurde kranen
Een redelijk nieuwe vinding is de electronische keukenkraan die kan worden bediend zonder de kraan aan te raken. De sensor die aan deze kraan vastzit, reageert op lichaamswarmte en hoeft niet te worden aangeraakt. Ideaal voor de hygiëne , met vieze handen komt men niet aan de kraan.

Uitloop aan de kraan
Er zijn kranen met een uitloop eraan die uit de kraan kan worden getrokken. Dit is voor het gemak om de spoelbak makkelijk schoon te krijgen, af te spoelen of eventueel de kraan wegduwen voor meer ruimte. Met een speciale douchekop is het mogelijk nog beter af te spoelen.

Quooker kraan
Deze kraan heeft de mogelijkheid drie verschillende temperaturen te geven. Koud, warm en heet water. Hiermee kan deze kraan in alles voorzien naar het gewenste water. Heet, bijna kokend, water kan worden gebruikt voor thee of het vullen van pannen om te koken.

Zeepdispenser
Naast de kraan kan een zeepdispenser worden gezet die met een druk op de knop zeep geeft.