Keukens & Keukenrenovatie

Uw keuken weer als nieuw !

Spoelbakken

Spoelbakken zijn er in vele soorten en maten. Belangrijk bij het kiezen is te bedenken waar het praktisch voor nodig is en de hoeveelheid ruimte die er beschikbaar is. Verder is de stijl van de keuken bepalend om in het geheel te passen. Er is keuze in roestvrij staal (inox) en allerhande soorten kunststof, er zijn ronde spoelbakken, vierkante, enkele en dubbele spoelbakken (of zelfs anderhalve), met en zonder afdruipmogelijkheid.

Keramische spoelbakken
Keramische spoelbakken bezitten een soort glazuurlaag die de spoelbak goed beschermt tegen heet water en schoonmaakmiddelen. Dergelijke spoelbakken zijn in zeer veel kleuren verkrijgbaar. Ze zijn zeer krasvast maar tegelijk wat gevoeliger voor stoten en schokken. Deze spoelbakken passen goed in de klassiek stijl.
Keramische spoelbak
Inox spoelbakken
Het grootste aandeel van de keukens die wij uitleveren bevat een roestvrijstalen of inox spoelbak. Roestvrijstaal is immers een zeer sterk en duurzaam materiaal en bovendien zeer hygiƫnisch omdat bacteriƫn zich moeilijk aan het materiaal hechten. Spoelbakken van dit materiaal zijn in zeer veel maten en vormen beschikbaar.
Inox spoelbak
Enkele spoelbak
De enkele spoelbak bestaat in diverse vormen en maten. Voor een kleine keuken is een enkele spoelbak het meest gunstig om werkruimte te winnen. De spoelbak heeft meestal een diepte tussen 15 en 30cm en kan voorzien zijn van een afdruipblad of een half bakje ernaast.
enkele spoelbak
Dubbele spoelbak
De dubbele spoelbak kan je plaatsen in de grotere keuken. Kijk wel naar de gezinsbehoefte als je zo een spoelbak kan en wenst te plaatsen. Een vaatwasmachine neemt immers al heel wat werk uit handen. Als tussenoplossing kan je een spoelbak kiezen met een volwaardige spoelzone en een halve spoelzone, eventueel met inzetkorf om makkelijk groenten te kunnen wassen. Ook hier geldt een diepte tussen 15 en 30 centimeter en de eventuele aanwezigheid van een afdruipzone.
dubbele spoelbak
Opbouw
Deze spoelbakken liggen in de uitsparing van het werkblad maar rusten met hun rand op het werkblad. Als je voor de klassieke kunststof- of houten werkblad kiest, zal je een opbouw spoelbak nodig hebben.Het voordeel van een dergelijke spoelbak is dat je die makkelijker kan herbruiken bij vernieuwing of renovatie van je keuken.
opbouw spoelbak
Onderbouw
Bij onderbouw wordt de spoelbak onder het werkblad gemonteerd. Je kan voor deze oplossing kiezen als je een granieten of composiet werkblad hebt. Het maakt je keuken 'strakker' doordat de spoelbak niet direct zichtbaar is. Tevens zijn er geen naden of randen op het werkblad waar vuil of water in blijft zitten.
Onderbouw spoelbak
Vlakbouw
Vlakbouw montage combineert de visuele kenmerken van opbouw en onderbouw. Bij vlakbouw ligt de spoelbak in het werkblad maar zodanig dat de rand die op het werkblad rust verzonken is en een geheel vormt met de oppervlakte van het werkblad.
vlakinbouw spoelbak