Keukens & Keukenrenovatie

Uw keuken weer als nieuw !

Werkbladen

Voor een nieuwe look van uw keuken of vernieuwing van uw keukenblad hebben wij verschillende mogelijkheden.
Van een HPL blad (kunststof op multiplex), composiet tot keramiek en beton. Wij kunnen de vele mogelijkheden met u bekijken en doornemen. Op deze pagina vind u uitgebreide informatie over de verschillende type werkbladen.

Kunststof werkblad HPL
Kunststof werkbladen zijn opgebouwd uit watervast verlijmd multiplex en spaanplaat, voorzien van een HPL-laminaat. Een HPL werkblad heeft bijna onbegrensde mogelijkheden door zowel het zeer uitgebreide kleurenassortiment als de verschillende decors. De bladen zijn daarbij leverbaar met een bijpassende rugwand waardoor het perfect in te passen is bij iedere stijl. HPL is een hard kunststof plaat en uit meerdere lagen met hars geïmpregneerd papier opgebouwd. De kern bestaat uit meerdere lagen kraft papier, die gedrenkt zijn in hars. De structuur van de kunststof deklaag is van belang bij het bepalen van de kras- en slijtvastheid van het werkblad.
De structuren zijn ontwikkeld voor horizontale toepassing zoals bijvoorbeeld werkbladen en rugwanden. Bij normaal dagelijks gebruik zijn deze redelijk slijt- en krasbestendig. Echter bij snijden en hakken kunnen beschadigingen ontstaan.
Wij adviseren u geen pannen direct vanaf de kookplaat op het werkblad te plaatsen, gebruik altijd een onderzetter. Indien geen onderzetter wordt gebruikt, kan er schade aan uw blad ontstaan. Materiaal Krasvastheid HPL oppervlakken behoeven weinig onder -houd. Bij werkbladen volstaat het regelmatig reinigen met zachte schoonmaakmiddelen.

Composiet werkblad

Composiet is een innovatief natuurproduct dat bestaat voor 93% uit kwartsiet. Dit zijn miniscuul gezuiverde zandkorrels waaraan kleurpigmenten en granietkorrels worden toegevoegd. Het kwartsiet wordt samengevoegd met 7% polyesterhars, waarna het mengsel onder een hoge druk en temperatuur tot plaatmateriaal wordt gevormd. Na dit proces wordt het materiaal (op dikte) gecalibreerd en wordt de bovenzijde gepolijst. Voor een nog mooier effect kunnen er stukjes glas, spiegeltjes of andere materialen worden toegevoegd.

Composiet is de perfecte basis voor uw werkblad of vloer en is leverbaar in diverse kleurstellingen. Composiet is een massief materiaal (niet poreus), dus uitermate slijtvast en vanwege de samenstelling gering gevoelig voor breuk (taaier dan graniet). 
Bovendien is het uitermate gemakkelijk in onderhoud. 
Het is ook mogelijk achterwanden en vensterbanken van dit materiaal te laten maken.
Combinaties in kleuren en randafwerkingen zijn natuurlijk altijd mogelijk.

Graniet

Graniet is in de volksmond een verzamelnaam voor granietachtige steensoorten.Tot de granietachtige behoren o.a. graniet, gabbro en gneis. Graniet is een gemengd korrelig, kristallijn stollinggesteente dat ongelaagd van structuur is. Graniet is samengesteld uit verschillende mineraalsoorten die bepalend zijn voor kleurschakelingen van het graniet. 
Iedere streek vanherkomst bezit zijn eigen bijzondere eigenschappen. Dit bepaalt de structuur van het graniet.Graniet is meer open van structuur dan composiet. Dit geeft het de uitstraling dat graniet zo kenmerkend maakt. Door deze open structuur kunnen bij strijklicht putjes zichtbaar zijn. Ook kunnen er kleine haarscheurtjes
en natuurlijke vlekken zijn ontstaan. Deze kenmerken geven een natuurproduct een uniek karakter.

Keramiek
Keramiek is gemaakt van 2 of 3 dunnen lagen keramisch materiaal en is hard gebakken. De toplaag heeft een dikte van 12 mm. Keramische werkbladen worden versterkt dan wel opgedikt met hardschuim. Keramiek heeft veel
voordelen. Het is zeer hittebestendig, zeer krasbestendig, vlekbestendig, niet poreus en watervast, hygiënisch, onderhoudsarm en milieuvriendelijk

Beton
Hoogwaardig glasvezel versterkt betonsteen. Geproduceerd tot platen van 20 mm dik. Platen worden gefacetteerd of onder 45° verlijmd en aan de randen opgedikt met hardschuimstroken van 70 mm breed tot een bladdikte van 40, 60, 80 of 100 mm. Maximale bladmaat uit één stuk is 1200 x 3000 mm. Grotere bladen zullen geleverd worden in meerdere delen Door het lage gewicht eenvoudig te hanteren en te plaatsen. Toepasbaar op elke keukenonderbouw, ongeacht merk of fabrikant. Volledig maatwerk, in 3 kleuren te bestellen. In gebruik dezelfde eigenschappen als massieve betonsteenbladen.
Voorzien van een unieke coating die de karakteristieke uitstraling van het beton versterkt en daarmee het oppervlak minder vlekgevoelig maakt.